Teşvikiye Mah. Teşvikiye Cad, Seven Apt. No: 18 D:1 34365 Nişantaşı, İstanbul

Sosyal Medya:
LAZER TEDAVİ UYGULAMALARI
LAZER TEDAVİ UYGULAMALARI

LAZER TEDAVİ UYGULAMALARI

Lazer Nedir?

“Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation” ifadesinin kısaltması olan lazer, ışık enerjisini yoğunlaştırarak tedavi sağlayan bir teknolojidir. İlk kez 1958 yılında sanayide kullanılan lazer, kısa sürede tıp dünyasında da yaygınlaşmıştır. Günümüzde lazer tedavileri; cilt gençleştirme, leke tedavisi, yara izlerinin giderilmesi ve damar problemleri gibi birçok alanda güvenle kullanılmaktadır.

Lazer tedavileri, cilt yenileme ve yaşlanma belirtilerinin geciktirilmesinde en etkili yöntemlerden biridir. Ayrıca kırışıklık, akne ve yara izleri, gül hastalığı (rozase), damar problemleri ve gebelik çatlaklarının tedavisinde de tercih edilmektedir.

Lazer dokuda üç temel reaksiyon oluşturur:

  1. Fototermoliz etkisi: Lazer enerjisinin hedef doku tarafından emilmesi sonucu, dokuda ısı artışı, termal hasarlanma ve yıkım meydana gelir. Bunun için lazer enerjisi, ısı hasarı oluşturabilecek yeterlilikte olmalı, hedef doku tarafından özel olarak emilebilen bir dalgaboyunda ışık vermeli ve akım süresi sadece hedef dokuda hasar oluşturacak kadar kısa olmalıdır.
  2. Fotoakustik etkisi: Emilen lazer enerjisi, doku içinde şok dalgalar oluşturur, bu da dokuda titreşime ve parçalanmaya neden olur. Sonuç olarak dokuda genleşme ve yoğun lokal ısınma meydana gelir, ardından deride yeniden yapılanma başlar.
  3. Fotokimyasal etkisi: Lazer enerjisinin hedef doku tarafından emilmesi, dokuda ısı artışına ve renk hücrelerindeki kimyasal değişikliklere yol açar.

Lazer Tedavisinin Uygulanmadığı Durumlar

Lazer tedavileri, güneşten yoğun şekilde zarar görmüş, hassas ve koyu ten rengine sahip bireylerde önerilmez. Ayrıca lazer işlemleri, yalnızca uzman dermatologlar tarafından uygun koşullarda gerçekleştirilmelidir.

Lazer Tedavisi ve Anti-Aging Uygulamaları

Lazer tedavileri, dolgu ve botoks gibi kozmetik işlemlerle birlikte uygulanabilir. Ancak bu tür işlemler arasında belirli süreler bırakılması gereklidir:

Dolgu uygulamaları: Lazer tedavisinden en az iki hafta sonra yapılmalıdır.

Botoks: Lazer işleminden bir gün sonra uygulanabilir.

Lazer Tedavisi Hangi Aylarda Yapılmalıdır?

Lazer tedavileri genellikle güneş ışınlarının yoğun olmadığı kış aylarında yapılmalıdır. Bu, işlem sonrası ciltte iz kalma riskini en aza indirir.

Lazer Tedavi Süresi ve Seans Sayısı

Lazer tedavisinin süresi ve seans sayısı, tedavinin amacına ve uygulama bölgesine göre değişir. Çoğu işlem 2-6 seans arasında tamamlanır. Bazı durumlarda ise tek seans yeterli olabilir.

Lazer Çeşitleri

1.⁠Fraksiyonel CO2, Erbiyum Lazerler

   - Akne izleri, leke tedavisi, çatlaklar ve ameliyat izlerinin giderilmesinde etkilidir.

  

2.⁠ ⁠Fraksiyonel Olmayan CO2 Lazer  

   - Siğil, et benleri, yağ kistleri ve göz çevresindeki yağ bezelerinin tedavisinde kullanılır.

  

3.⁠ ⁠Nd:YAG ve KTP Lazer  

   - Damarlanma ve yüzeysel varislerin yanı sıra gül hastalığı ve kahverengi cilt lekelerinin tedavisinde tercih edilir.

4.⁠ Fotona Starwalker MAQX Lazer  

Fotona StarWalker MaQX, Q-Switch Nd:YAG ve Q-Switch KTP lazer sistemleri ile çalışmaktadır. Bu lazerler, cilt üzerinde farklı derinliklerde bulunan hedef dokulara uygun dalga boylarında çalışır. Dövme silme, kaş silme  ve cilt lekesi tedavisinde güvenli ve etkili bir yöntemdir.

5.⁠ ⁠IPL (Intense Pulsed Light)  BBL

   - Melanin pigmentini hedef alarak leke tedavisi, hemoglobin pigmentini hedef alarak kılcal damar tedavisi ve kolajeni uyararak cilt yenileme işlemlerinde kullanılır.

6.⁠ ⁠4D Lazer (Fotona Dynamis SP)  

   - Yüzde kırışıklık, sarkma, akne izleri, cilt yenileme ve genel cilt sıkılaştırma işlemleri için kullanılan çok yönlü bir lazer tedavisidir. Derin ısınma teknolojisi ile hem yüzeysel hem de derin cilt tabakalarını tedavi edebilir.

7.⁠ ⁠Erbium YAG Lazer  

   - Yüzeysel cilt yenileme ve ince çizgilerin tedavisinde kullanılır. Ayrıca, leke ve akne izlerinin azaltılmasında da etkilidir.

8. Picosecond Lazer  

    - Dövme silme ve cilt pigmentasyonunu tedavi etmede oldukça etkilidir. Çok kısa süreli lazer atımlarıyla hedeflenen bölgelerde etkili sonuçlar sağlar.

Lazer Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Lazer ışını, ciltle etkileşiminde tedavi bölgesinin derinliği, ışının dalga boyu, atım süresi ve sıklığı gibi faktörlerden etkilenir.

• Uygulama sırasında hem hasta hem de uygulayıcı koruyucu gözlük kullanmalıdır.

• İşlem odasında yanıcı ve parlak materyallerin bulunmaması güvenlik açısından önemlidir.

Ameliyatsız yüz germe, dolgu, botoks veya lazer tedavileri gibi estetik uygulamalarda tedavi öncesi ve sonrası süreçlerin planlanmasında ve cilt analizinde kliniğimizde Aura 3d Görüntüleme kullanılır.

Lazer Tedavisi Fiyatları Ne Kadadır?

Lazer tedavisinin fiyatları, uygulamanın türüne, bölgesine ve hastanın ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir.

Lazer Tedavisi için Dermatoloji Doktorumuz Tuğba Türe Neler Diyor?

Doktorumuz sizleri bilgilendirmek amacıyla bu genel bilgileri sunmuştur ancak bu bilgiler herkes için aynı olmayabilir. Hangi bölgeye ve nasıl uygulanacağı gibi konular için internetteki bilgilere güvenmemeniz önerilir. Birebir muayene ile kişiye en uygun tedavi protokolleri belirlenir. Detaylı bilgi ve randevu için bizi arayabilirsiniz.